BAŞKAN SARI, BELEDİYE PERSONELLERİYLE YEMEK PROGRAMI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 22:04

BAŞKAN SARI, BELEDİYE PERSONELLERİYLE YEMEK PROGRAMI

BAŞKAN SARI, BELEDİYE PERSONELLERİYLE YEMEK PROGRAMI
Son Güncelleme :

06 Nisan 2019 - 9:59

172 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın 3 Nisan 2019’da mazbatasını teslim aldıktan sonra Amasya Belediyesi devir teslim töreninde Amasya halkına cuma günü bir yemek vereceğinin sözünü vermesi üzerine dün Cuma namazı sonrası Amasya Belediyesi önünde yemekli program düzenlendi.
Düzenlenen programda Amasya Belediye Başkanı
Mehmet Sarı bir konuşma yaparak şu ifadeleri kullandı; ”Cenabı hak birliğimizi dirliğimizi daim eylesin, güler yüzümüzü soldurmasın. Milliyetçi Hareket Partisi Ankara Genel Merkezinden, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcımızın davetimize katılımı bizi şereflendirdi. Sayın Genel Başkanımız ve beraberindeki heyete hoş geldiniz diyorum.
Biz, Bismillahirrahmanirahim diyerek bu kapıdan adımımızı attık ve yine besmeleyi çekip bize takdim edilen masanın başına geçtik ve dedik ki “Yarabbi; sen her şeyi biliyorsun, sen her şeyi görüyorsun. Bizim bir şey deme ihtimalimiz yok. Kötüye dilimizi döndürme, kötüye mührümüzü bastırma yarabbi dedik.
Dilimizden kötü söz söyletme, kötüyü bize malum et, kötüyü de etrafımızdan def et. Biz sana sığındık sana güvendik, biz senin kullarına gittik dedik ki; bize gönlünüzü verin. O gönlün senin makamın olduğunu biliyorduk. Belki bilmeyen kullarımız vardı; o gönül benim, mahremiyet benim, kalpleri ben bilirim dediğin yere biz talip olduk ve bu imtihandan başarıyla çıktık. Bundan sonra bize yanlış yaptırma yarabbim, diye dualarımızı ettik inşallah arkadaşlarımızla tanışmaya başladık. Benim merhametim dünyaları kaplar, yüreğim bırak Amasya Belediyesini dünyanın tüm inanmış insanlarına açık. Orası öyle bir taht ki istediğiniz şekilde yer bulur istediğiniz şekilde oturursunuz. Yeter ki arzu edin. Biz geldiğimiz günden beri şunu söyledik; ne çilingirle açılır ne balyozla kırılır, oraya muhabbetle girilir muhabbetle sefa sürülür. Cenabı Hakka ve kendime verdiğim sözü icra edeceğim. Türkiye Cumhuriyetinin hukukunun dışında hiçbir şeye imza atmayacağım, Cenabı Hakkın rızasının olmadığı hiçbir şeye imza atmam, arkasından dua almayacağım hiçbir işe imza atmam. Yarabbi Hz. Ali’yi severim zülfikara talibim, Hz. Ömer’i severim adaletine talibim. Asaleti olmayanın adaleti olmaz, kendi asaletimden hiçbir şüphem yok. Prensibimiz şu; yanlışta doğruyu aramayacağız, bin tane yanlıştan bir tane doğru çıkmaz. Birbirimizi sevmekten gayrı bir derdimiz yok. Hiçbir garip gurabanın ekmeğine elimizi sokacak kadar gafil değiliz, cahil değiliz. Ama ayda bir iki kere gelir bu müesseseden maaş alırım benim arkamda birileri var diyenlerin, ben onlara yan gel Osmanlar diyorum henüz onları bulmadım bulacağım, o yan gel Osmanların arkasındaki ağalar kimse onları da misafir ederim.
Söz verdiğimiz gibi odamızın kapısını açtık. Tüm araçları tedavülden kaldırdık. Bizi izlemeye devam edin ama sizden tek ricam şu; ola ki gaflete düşüp de bilmeden yanlışa giderken aman ha yanlış yapıyorsun demezseniz vebali Amasya’nın. Ben doğruluğuna inanarak yaptığımı düşünüyorum. Yanlış yapıyor da görmüyorsam onu siz göreceksiniz. Ben Amasya’yı seviyorum, Amasya’ya aşığım hepinizi seviyorum. Anam, babam, ailem, kardeşim olarak görüyorum sizi. Bu kara sevda çok kötü bir şey vallahi de aşığım, billahi de aşığım. Biz bu sevdaya 16 yaşında aşık olduk 60 yaşına geldik hala aşığız.
Yol önderimiz, dava büyüğümüz, yoluna inandığımız, edep ve adabı onda gördüğümüz kendisini şahsen yakından tanıdığım, kitaplarının hepsini okuduğum rahmetli Başbuğu Türkeş’in rahmana kavuşmasının 22. yılını andık. Tekrardan sizlerin huzurunuzda Allahtan rahmet diliyor sevdiklerinin yanına koysun diyorum. O olmasa biz buralarda olmazdık” şeklinde konuştu.


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.