“ALLAH RAZI OLSUN” DEMEK İNSANA BİR ŞEY KAYBETTİRMEZ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

20 Nisan 2024 - 07:22

“ALLAH RAZI OLSUN” DEMEK İNSANA BİR ŞEY KAYBETTİRMEZ

“ALLAH RAZI OLSUN” DEMEK İNSANA BİR ŞEY KAYBETTİRMEZ
Son Güncelleme :

24 Mayıs 2019 - 16:45

470 views

Mahalle sakinlerini iftarda bir araya getiren Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, iftar çadırlarının 18’inci gününde Yazı Bağları mahalle sakinlerinin sofrasına misafir oldu.
İftar yemeği sonrası konuşan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, şunları kaydetti; “Allahuteala’nın sevdiği işler vardır. Rabbimizin hoşuna giden işler vardır. Nedir hoşuna giden şeyler ismi şerifinin zikredildiği yer ve an onun en çok hoşuna giden yerdir. Böyle buyuruyor, ben ismimin anıldığı yerde şeytana, fesata, fitneye fırsat vermem diyor. Oraya rahmet ve bereketimi indiririm diyor. Besmeleyi şerif onun isminin anıldığı yerdir, selam vermek onun isminin anıldığı yerdir, güzel sözler onun isminin anıldığı yerdir. Muhabbet etmek, insanların birbirlerine seni seviyorum, senden Allah razı olsun demeleri insana bir şey kaybettirmez. Aksine insana çok şey kazandırır. Bunlardan kaçınmayalım. Birbirimizi sevelim, sevgi yumağını hâkim kılalım” dedi.
Daha sonra söz alan yazı bağları mahalle muhtarı Adnan Kantar ise konuşmasında şunları kaydetti; “Ramazanı şerif ayınız mübarek olsun. Yaptığımız bütün dualar kabul ve makbul olsun. Sayın Başkanımız Mehmet Sarı beyefendiye bu anlamlı konuşmasından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra ki vereceği hizmetlerde Amasya’mıza inşallah kalıcı eserler bırakmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.
İftar çadırında açılan oruçların ardından dua edildi. İftar programına Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Çoban, Hasan Şahin ve İsmail Kazan, Erbaa eski Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, Ülkü Ocakları Amasya İl Başkanı Recep Dip, Amasya Belediyesi MHP Belediye Meclis Üyeleri, Fen İşleri Müdürü Ali Özel, Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Öztürk, Sosyal İşler Müdürü Berati Kaynar, Yazı Bağları mahalle muhtarı Adnan Kantar’ın yanı sıra yaklaşık 750 kişi katıldı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.