6 ÜLKE BİR ARADA - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

24 Nisan 2024 - 22:05

6 ÜLKE BİR ARADA

6 ÜLKE BİR ARADA
Son Güncelleme :

13 Haziran 2019 - 15:39

510 views

Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 6 ülkeden gelen halk dansları toplulukları Vali Dr. Osman Varol’u ziyaret etti.
Milli Mücadelenin ve Amasya Tamimi’nin 100. yılı dolayısıyla bu yıl daha önem arz eden 12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 6 ülkeden ilimize gelen uluslararası halk dansları toplulukları temsilcileri Vali Dr. Osman Varol’u ziyaret etti.
Bulgaristan, Güney Kore, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Litvanya, Makedonya ve Ukrayna’dan gelen konukları ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Vali Varol, festivale renk kattıkları için teşekkür etti.
Ülkelerinden getirdikleri tabloları ve çeşitli hatıra eserleri Vali Varol’a takdim eden konuklar, tarih, kültür ve medeniyetle örülmüş Amasya’yı ziyaret etmekten ve halkımızın misafirperverliğinden dolayı duydukları mutluluğu dile getirip ilerleyen dönemlerde tekrar gelmek istediklerini de eklediler.
Binlerce yıllık tarih, kültür ve medeniyet birikimi içerisinde harmanlanan Amasya’nın mutlaka gezilip görülmesi gereken bir şehir olduğunu anlatan Vali Varol, fotoğraf çektirdiği konuklarına hatıra hediyeler verdi.
Ziyarete İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Karaman da katıldı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.