55 YETİM YAVRUMUZA BAYRAMLIK HEDİYE - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Mart 2024 - 08:26

55 YETİM YAVRUMUZA BAYRAMLIK HEDİYE

55 YETİM YAVRUMUZA BAYRAMLIK HEDİYE
Son Güncelleme :

20 Mayıs 2020 - 11:13

162 views

Amasya İHH her yıl olduğu gibi bu yıl da Amasya’da düzenli olarak desteklenen 55 yetime bayramlık giydirerek çocukları sevindirdi.

Yetimler Allah’ın bize emaneti

Amasya İHH Yetim Sorumlusu Fatih Akgül, yetimlere yönelik yaptıkları faaliyetlere ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Birleşmiş Milletler verilerine göre dünyada 153 milyon yetimin var olduğu biliniyor. Gayri resmi rakamlara göre bu sayı 400 milyon. İslam inancına göre yetimler bizlere Allah’ın bir emanetidir. Bizler Amasya İHH olarak gerek dünyada gerekse de Amasya’ da bulunan yetim, muhtaç ailelerimize sahip çıkmaya, onların dertlerine ortak olmaya gayret gösteriyoruz.

İHH olarak onlarca ülkedeki yüz binlerce yetime sahip çıkmaya gayret ediyoruz. Büyüyüp kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar yetimlere daima destek olmak; barınmadan sağlığa, eğitimden gıdaya her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için durmaksızın çalışıyoruz. İstiyoruz ki kendi topraklarında, kültürlerinden kopmadan, yakınlarının yanında kimseye muhtaç olmadan yaşasınlar. Ebeveynlerini kaybetmiş ve akrabaları yanında yaşamaları mümkün olmayan yetimler için kendilerini aile ortamında hissedecekleri yetimhaneler inşa ediyoruz.

Dört bir yandaki 51 ülkede ve Türkiye’de 76 şehirde bulunan 95 bini aşkın yetim çocuğun her ay düzenli bakımını üstleniyor; eğitim, sağlık, gıda, barınma gibi konularda onlara destek veriyoruz. Her yıl ise dünyanın 120 ülkesindeki 800 bin yetime yardım ulaştırıyoruz. İlimizde de 40 yetime düzenli yardım yapılmaktadır.

55 Yetim Yavrumuza Bayramlık hediye ettik

Rabbimize hamd olsun 7 yıldır Amasya’da yetim ailelerimizle çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Ancak bu yıl tüm dünyayı kuşatan koronavirüs salgınından dolayı çocuklarımızın dışarı çıkamaması nedeniyle faaliyetlerimizi önceki yıllarda yaptığımız gibi yapamadık. Bu yıl 15 Ramazan Dünya Yetimler Gününde çocuklarımızı bir nebze sevindirmek için hanım komisyonumuz tarafından hazırlanan pasta, börek, kurabiye ve hediyelerden oluşan paketlerimizi 30 yetim yavrumuza ikram ettik.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.