2’İNCİ DERECE ALACAKLI ESNAFLARLA UZLAŞMA - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 09:25

2’İNCİ DERECE ALACAKLI ESNAFLARLA UZLAŞMA

2’İNCİ DERECE ALACAKLI ESNAFLARLA UZLAŞMA
Son Güncelleme :

03 Temmuz 2019 - 9:18

424 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Belediyeden 2’inci derece alacakları olan esnaflarla bir toplantı gerçekleştirerek, belirli periyotlarda ödeme yaparak kimseyi mağdur etmeyeceklerini söyledi.
Geçtiğimiz hafta 1’inci derece alacakları olan esnaflarla Belediye kültür merkezinde bir araya gelen ve karşılıklı olarak uzlaşma sağlayan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, bugün de 2’inci derece alacakları olan esnaflarla yeni bir toplantı daha gerçekleştirdi. Karşılıklı olarak kendileriyle görüşen Başkan Sarı, belirli periyotlar dâhilinde herkese ödemelerini gerçekleştireceklerinin sözünü verdi.
Toplantı sonrası bir değerlendirme yapan Amasya Belediye Başkanı Sarı, konuşmasında şunları kaydetti; “Burada bugün 2’inci derece alacakları olan esnaflarımızla bir araya geldik. Herkes biliyor ki belediyemizin bir miktar borcu bulunuyor. Geçen hafta 1’inci derece alacağı olan esnaflarımızla görüştük. Bu hafta ise 2’inci derece alacağı olan esnaflarımızla bir araya geldik. Kendilerine öncelikle belediyemizin şuan ki durumunu anlattık. Bu doğrultuda kendilerine bizim şartlarımıza uyarsanız, size olan borçlarımızı ödeyeceğiz. Eğer biz kendi bildiğimizi yaparız derseniz, takdir sizindir. Burada toplanmamızın en büyük sebebi de adliyeye yakın oluşudur. Hakkını hukuki yoldan aramak isteyenler buradan çıktıklarında adliyeye gidebilirler” dedi. Göreve geldiğimiz 2-3 aylık süreçten bugüne kadar 3 milyon lira civarında vatandaşlarımıza olan borç ödediklerini belirten Başkan Sarı, konuşmasının devamında şunları söyledi; “Bu yüklü miktarda ödemeyi hem ramazan ayında 40 gün sürede su ücretlerini almayarak ve personelin maaşını ödeyerek gerçekleştirdik. Bunun dışında 1’inci derece alacakları olan ve çok sıkıntıda olduklarını ifade eden esnaflarımıza da bu süreçte ödeme yaptık” diye konuştu.
Başkan Sarı’nın konuşmasının ardından düşüncelerini aktaran esnaflar ise, Belediye personelinin maaş ödemelerinin olduğu bir zamanda kendilerini mağdur etmeyen ve ödeme konusunda yardımcı olduğu için Başkan Sarı’ya teşekkür ederek toplantıdan mutlu bir şekilde ayrıldılar.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.